Til stykker her kan du f.eks. anvende grønlandske pil selv rejer.
Sørg for at have tilstrækkeligt med rejer (ca. 80 g pr. smørrebrød). Begynd med at fjerne hovedet fra rejen. Hold derefter fast i halen, mens du forsigtigt åbner sidebenene og befrier overkroppen fra skallen. Til sidst, fortsæt med at holde fast i halestykket, klem det let, og lirk rejen fri fra halen.
Pisk mayonnaise, cremefraiche, ketchup, balsamico og worcestershire sauce sammen i en skål. Riv peberroden, så fint du kan, og knus hvidløget. Smag nu saucen til med peberrod, hvidløg, cayennepeber og paprika – det er ikke sikkert, du behøver at bruge det hele. Saucen skal være pikant, sødmefuld og varmende, men ikke brølende stærk. Juster med salt og evt. peber. Giv den friskhed med citronsaft og evt. mere ketchup.
Løg:
Start med at pille løgene og skær dem i 2 cm brede både på langs med løgets fibre. Vend løgene grundigt med salt i en skål og lad dem trække i ca. 1 time. Kom løgene i en sigte, skyl dem kort og kom dem derefter i et skoldet sylteglas.
Syltelage:
Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og kog op, til honningen er helt opløst. Afkøl lagen og hæld den over løgene. Løgene holder sig i 1 uges tid på køl.
Rist skiver af surdejsbrød i en generøs mængde smør og en anelse olivenolie, indtil de er gyldne på begge sider. Placer små klatter af kryddermayo på brødet og læg derefter rejerne ovenpå. Kværn lidt frisk peber over det hele og lav flere små mayo-dutter rundt omkring på brødet. Top til sidst med syltede salatløg og friske urter. Server på en tallerken, eventuelt med lidt citron ved siden af.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Take Away i 2006.