Rør potaske med rom og citron og stil til side.
Varm smør, sukker og sirup op til en blank masse: det må IKKE koge eller overophede. Men derimod smelte meget langsomt under omrøring.
Når alt er smeltet afkøles gryden i vandbad under omrøring. Riv ingefær i sirupsmassen og tilsæt mandler og appelsiner. Sigt mel og krydderier sammen og rør det forsigtigt i den håndvarme masse.
Afslut æltning på bordet, eventuelt med lidt ekstra mel.
Rul til pølser (5 cm i diameter) og stil på køl.
Skær i 2 mm tynde skiver med en skarp kniv og bag på bageplader ved 180 grader varmluft i 8-12min.
Foto – © Claes Bech Thomsen
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer.
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Take Away i 2006.