Frikadeller

Del opskrift

Ingredienser

Grundopskrift - kalvefrikadeller
1 1/2 dl sødmælk
40 g brødkrumme af hvidt brød
600 g kalvekød
15 g salt
2 spsk hakket frisk timian
2 store æg
1 løg, meget fint- hakket eller revet
25 g mel
Friskkværnet peber
Smør og koldpresset rapsolie til stegning
Kalv og flæsk
Kødet i grundfarsen erstattes med 600 g hakket kalv og flæsk
Knap 1/2 revet muskatnød og frisk timian
Kyllingedeller
Kødet i grundfarsen erstattes med 600 g hakket kyllingekød
1 1/2 spsk hakket frisk salvie
Revet skal af 1/2 økologisk citron
Lammedeller
Kødet i grundfarsen erstattes med 600 g hakket lammekød
Mælken erstattes med drænet yoghurt
1 lille fed fintrevet hvidløg
1/2 tsk ristet og knust spidskommen
1/2 tsk ristede og knuste korianderfrø
1 spsk hakket frisk rosmarin
Vildtdeller
Kødet i grundfarsen erstattes med 600 g hakket vildtkød
Mælken erstattes med piskefløde
2 knuste enebær
100 g sauterede og finthakkede karljohansvampe eller andre svampe
Andedeller
Kødet i grundfarsen erstattes med 600 g hakket kød af andelår.
1 tsk syltede grønne knuste Madagaskarpeberkorn
1 spsk hakket frisk rosmarin

Fremgangsmåde

Grundopskrift - kalvefrikadeller

Riv brødet i små stykker, hæld mælken over og lad stå 5 minutter. Rør kalvekødet med salt, friskkværnet peber og timian, derefter med æg og løg. Til sidst tilsættes mælkebrødet og mel strøs over. Rør farsen grundigt sammen, til den er helt ensartet.

Lad farsen hvile min. 30 minutter inden stegning.

Kom olie og smør, halvt af hver, på en pande. Når smørret syder, formes frikadellerne med en ske og lægges forsigtigt på panden. Tilpas stegningen, så dellerne bliver fint mørkebrune på begge sider og færdigstegte indeni.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps
This site is registered on wpml.org as a development site.