Salat-taco med gedeost

Del opskrift

Ingredienser

Salat-taco
2 hoveder hjertesalat, gerne både røde og grønne
100 g gedefriskost
3 spsk fløde
50 g syltede rødløg
2 dl mynteblade
1 dl blade fra rød syre (oxalis)
1 dl tagetesblomster og -blade
Sprøde rudbrødskrummer
50 g rugbrød
40 g smør

Fremgangsmåde

Salat-taco

Skær bunden af salaterne og del dem i blade.
Skyl bladene i koldt vand og slyng dem derefter tørre i en salat- slynge.

Rør gedefriskosten i en skål med fløden og smag til med salt og peber.

Bred salatbladene ud på et fad og kom en god teskefuld rørt gedefriskost i hvert blad, læg lidt syltede løg på og drys derefter krydderurter og blomster udover.
Slut af med at drysse med de sprøde rugbrødskrummer.

Sprøde rudbrødskrummer

Riv rugbrødet på et rivejern. Smelt smørret på en pande ved god varme og kom rugbrødskrummerne på. Vend rundt i dem, til de er sprøde og dufter af ristet rugbrød og brunet smør. Kom krummerne i en si, så overskydende smør sigtes fra. Gem evt. det overskydende smør til bagværk. Spred de sprøde krummer ud på et stort stykke køkkenrulle og lad dem køle af.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps