Fordel tyttebærrene i en beholder, så de ligger i et tyndt lag, drys sukker over. Ryst beholderen fra side til side, så sukkeret fordeler sig. Lad tyttebærrene trække i et par timer på køkkenbordet eller natten over i køleskab. De holder sig fint en lille uges tid på køl.
Riv 1-3 dage gammelt rugbrød på et rivejern, så du har ca. 2,5 dl rugbrødskrummer. Smelt 100 g smør på en pande ved god varme og kom rugbrødskrum- merne på.
Vend rundt i dem, mens de steger, til de er sprøde og dufter af ristet rugbrød og brunet smør.
Når smørret er bruset af og krummerne er sprøde, hælder du pandens indhold i en si over en skål, så det over- skydende smør sigtes fra ned i skålen.
Spred de sprøde krummer ud på et stort stykke køkkenrulle og lad dem køle helt af, inden de hældes i en beholder
med tætsluttende låg. Rugkrummerne kan holde sig min.
1 uges tid.
Tip: Gem endelig smørret fra panden. Det smager fantastisk og er glimrende at bruge i andet bagværk.
Skyl og hak dilden. Bland alle ingredienserne godt sammen og smag til med salt og peber og måske lidt ekstra citronskal.
Pluk julesalaten i blade og skyl godt. Skær laksen i skiver på ca. 1 cm. Smør friskostcremen ud på bunden af dit serveringsfad. Anret laksen oven på. Placer bladene fra julesalaten mellem og ovenpå skiverne, tilfør små skefulde af de råmarinerede tyttebær. Drys til sidst med sprøde rugkrummer og evt. lidt karse.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.