Rør potaske med rom og citron og stil til side. Varm smør, sukker og sirup op til en blank masse: det må IKKE koge eller overophede (ikke mere end 65 grader). Men derimod smelte meget langsomt under omrøring.
Når alt er smeltet, afkøles gryden i vandbad under omrøring. Rør potaskeblandingen i. Sigt mel og krydderier sammen og rør det forsigtigt i den håndvarme masse. Riv ingefær i, tilsæt mandler, appelsinskal og den kandiserede pomerans/appelsin.
Afslut æltning på bordet, eventuelt med lidt ekstra mel. Rul til pølser (5 cm i diameter) og stil på køl.
Skær i 2 mm tynde skiver med en skarp kniv og bag på bageplader ved 170 grader varmluft i 8-12 min. Sørg for at vende pladen undervejs, hvis ovnen ikke fordeles varmen godt nok, så alle brunkager bliver bagt lige meget. Køl af på bagepapir og lad dem hvile en god times tid, inden de pakkes i lufttætte kagedåser.
OBS! Kan sættes på køl til næste dag; dejen kan også fryses.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.