Du kan flå og filetere de modne sild selv eller få fiskehandleren til det. Derefter udvandes fileterne i en stor skål med iskoldt vand. Start med at skylle fileterne i det kolde vand og lad dem derefter stå i cirka 1 times tid. Dette kan gøre imens lagen til sildene koger op og bliver sat til afkøling. Lagen vil trække yderligere salt ud af fileterne, så det er derfor ikke nødvendigt at udbløde dem i længere tid end cirka en time.
Kom alle ingredienser til syltelagen, minus løg og chili, i en gryde, og kog det stille i 15 minutter. Når du tager gryden af blusset, tilsætter du tykke løgringe og chilien. Sæt herefter lagen til afkøling.
Kom sildene i et skoldet sylteglas, hæld den afkølede lage over, sæt det i køleskabet, og lad sildene trække i lagen i omkring 2 uger inden servering.
Det holder sig i mindst 3-4 uger, dækket af denne lage, i køleskabet.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.