Begynd med vinaigrette:
Hæld rødvinen i en opvarmet gryde og reducér den til en tyk sirup. Tilsæt honning til sidst, tag gryden af varmen, og lad det køle af. Pisk alle ingredienser sammen til en homogen vinaigrette ved at røre olien ind i sennepen og tilsætte resten af ingredienserne derefter. Juster smagen med salt og peber efter behov.
Skær kartoflerne i tern, cirka 2×2 cm i størrelse. Smelt andefedtet og vend halvdelen af fedtet sammen med kartoflerne og tilsæt en smule salt. Fordel dem jævnt på en bageplade og rist dem sprøde i ovnen ved 250 grader i cirka 15 minutter, indtil de er gyldne og lækre. Sæt dem til side.
Skyl grønkålen grundigt og fjern bladene fra stænglen. Skyl julesalaten og pluk dem i blade. Placer begge dele i en salatslynge eller et viskestykke og tør dem grundigt. Skræl appelsinerne og skær dem i tynde skiver. Bank grantæblekernerne ud og kom dem til en skål.
Rist valnødderne ved 200grader i 5 min. hak dem let derefter.
Pluk andekødet i mundrette stykker og steg dem på en pande i resten af andefedtet til det er lunt og sprødt.
Bland kål og julesalat med halvdelen af vinaigretten og justér smagen efter behov. Fordel blandingen på et stort fad og læg derefter forsigtigt de sprøde kartofler, andekødsstykker, appelsinskiver samt granatæblekerner ud over. Afslutningsvis drys valnødderne over retten.
P.S. Hvis du ikke har rester tilbage, så kan du altid bestille smørrebrød fra Aamanns Deli & Takeaway HER
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.