Begynd med skrælle løg og hak dem og hvidløg fint. Opvarm en pande med en smule olie eller smør over medium varme. Tilsæt de hakkede løg og hvidløg til panden og sauter dem, indtil de er bløde og let gyldne. Drys timian over løgene og hvidløget, og lad det hele sautere i yderligere et minut. Fjern panden fra varmen og lad det køle af.
I en stor (!) skål tilsættes det hakkede kalv og flæsk. Tilsæt salt og friskkværnet peber, og rør det godt ud i farsen. Herefter vendes de afkølede sauterede løg- og krydderiblandinger i. Tilsæt først to af æggene og rør dem kort ud i farsen, indtil du tilsætter de sidste to æg og blander, indtil de er helt rørt ud. Derefter tilsættes mel og mælk lidt ad gangen, indtil dejen er rørt til en lind konsistens. Skrab siderne løbende med en dejskraber, så du får alle ingredienser med.
Lad farsen hvile i ca. 30. min.
Opvarm en pande med lidt olie over medium varme. Brug en spiseske, som du lige dypper i smøret fra panden, til at forme frikadellerne og læg dem forsigtigt på panden. Steg frikadellerne indtil de er gyldne og gennemstegte. Sørg for, at panden ikke er overfyldt, da frikadellerne skal have plads til at stege ordentligt.
Frikadellerne passer godt sammen med klassiske tilbehør som kartoffelsalat, en god ‘mormor’ sovs eller selvfølgelig som et stykke smørrebrød.
Velbekomme!
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.