Begynd med at adskille æggeblommer og -hvider. Fordel æggeblommerne i en skål og æggehviderne i en anden. I en separat skål skal du blande mel, salt og kardemomme sammen. Dette udgør din tørre ingrediensblanding. Varm mælken op, og mens den stadig er varm, pisk den sammen med æggeblommerne, smørret og melblandingen. Gør dette lidt ad gangen for at sikre en jævn og ensartet dej.
Pisk æggehviderne stive med sukkeret, indtil de er pisket stift. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen, og sørg for at kombinere ingredienserne omhyggeligt for at bevare luftigheden. Lad dejen hvile i 15-20 minutter for at give den tid til at sætte sig.
Varm dit æbleskivejern op. Du kan anvende en lille klat smør til det første hold æbleskiver, men der er så meget smør i dejen, at det ikke er nødvendigt til resten. Fyld dejen på løbende, og sørg for at vende æbleskiverne mange gange med påfyld, så du ikke ender ud med trekantede æbleskiver.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.