Bountykugler

Del opskrift

Ingredienser

Dejen
200 g. kokosmel
2 dl. kokosmælk
1 dl. kokosfedt/olie
30-40 g. honning, eller efter smag
1 knivspids salt, eller efter smag
Coating
400 g. chokolade 86%
Kokosmel til pynt

Fremgangsmåde

Dejen

Smelt kokosmælk og kokosfedt sammen ved lav temperatur, og køl lidt ned. ”Mæt” derefter blandingen med kokosmel. Blandingen må ikke blive for tør, men skal minde lidt om en lind havregrød.

Smag blandingen til med honning og en smule salt og stil på køl natten over eller i en fryser i ca. en times tid.

Form massen til ca. 20 små kugler, eller evt. til barer (i så fald er der ca. til 16 stk.).

Coating

Form massen til ca. 20 små kugler, eller evt. til barer (i så fald er der ca. til 16 stk.).

Smelt chokoladen ved svag varme, dyp derefter kokoskuglerne eller barerne én ad gangen i chokoladen med en gaffel, og læg på en plade med bagepapir. Stil kokoskuglerne på køl indtil chokoladen er stivnet.

Værsgo’ og spis!

Ekstra tip

Hvis der kommes en smule kokosfedt i chokoladen når den smeltes, bliver laget af chokolade omkring kokoskuglerne tyndere og chokoladen bliver mere blank når den tørrer.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps