Brombærsyltetøj

Del opskrift

Ingredienser

Råvarer
1 kg brombær
300-400 g lyst rørsukker - alt efter bærrenes syre
1 stang vanilje
3⁄4 dl citronsaft
1 spsk pektinpulver
2 spsk sukker

Fremgangsmåde

Bland brombær med sukker i en tykbundet gryde, tilsæt citronsaft, skrab kornene ud af vaniljestang- en og tilsæt vaniljekorn og stang.

Kog langsomt op til kogepunktet og lad det koge igennem i 5 minutter. Bland sukker og pektin og drys det i en tynd stråle i de kogende brombær under omrøring.

Lad det koge op og hæld derefter syltetøjet på skoldede sylteglas. Sæt dem på køl, når de er kølet af.

Brombærsyltetøjet holder sig uåbnet på køl i ca. 4-6 måneder køl og i ca. 2-3 uger på køl efter åbning.

 

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps