Kog kartoflerne, pil dem og lad dem køle af natten over på køl.
Smelt sukker langsomt på en stor og god tyk stegepande ved middelvarme, til du har en fin lysebrun karamel.
Tilsæt 50 g smør. Lad smørret smelte og brune af imens du rører i karamellen.
Kom kartoflerne på panden. Tilsæt lidt havsalt og vend eller sving kartoflerne rundt, indtil karamellen er opløst og ligger som et fint lag på kartoflerne, dette tager gerne 20min. karamellen vil stivne i starten i mødet med de kolde kartofler, men smelter når det hele er gennemvarmt. husk tålmodighed! skru ned for varmen så det koger stille og roligt og karamellen langsomt tykner om kartoflerne, rør eller sving kartoflerne rundt på panden undervejs.
Hvis karamellen virker tynd, så forsæt med at koge / karamellisere kartoflerne, indtil mere vand er fordampet fra kartoflerne.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.