Rør surdej eller gær ud i vandet, tilsæt melet lidt ad gangen under omrøring og tilsæt saltet sammen med den sidste portion mel. Drys lidt mel på bordet og kom dejen ud på bordet. Ælt den grundigt i ca. 6-7 minutter, til den er glat og sej. Dæk dejen til med et vådt viskestykke og lad den hæve lunt i 3-4 timer.
Slå derefter dejen ned og form den til 4-5 kugler. Læg dejkuglerne på en meldrysset plade, dæk dem til med husholdningsfilm og lad dem efterhæve i min. 2 timer på køl.
Forvarm ovnen til maksimal varme på 250-300 grader. Hvis du har en pizzasten, så læg den med ind i ovnen til opvarmningen.
Rør gedefriskost sammen med mascarpone. Riv mozzarellaen i strimler. Pluk og hak rosmarinen fint. Skrub kartoflerne rene og skær dem i 1 mm tynde skiver på et mandolinjern. Vend dem med halvdelen af rosmarinen, hvidløg, salt og peber samt 3 spsk olivenolie.
Drys mel på bordet og rul eller træk dejklumperne ud til
en tykkelse på ca. 3-4 mm.
Løft pizzabundene forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Fordel klatter af ostecreme og strimler af mozzarella henover bundene, læg kartoffelskiverne i lag lidt ind over hinanden, så de dækker hele bunden bortset fra en tynd kant hele vejen rundt og drys til sidst resten af rosmarinen henover.
Sæt pizzaerne i ovnen og bag dem i ca. 10-15 minutter, indtil kartoflerne er let gyldne og tilberedte
Tag pizzaerne ud og fordel en smule trøffelolie over kartoflerne og giv dem et let drys flagesalt og server straks
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.