Grønkålssalat

Del opskrift

Ingredienser

Ingredienser
7-8 blade grønkål
1 gulerod
1 lille syrligt æble, fx elstar eller coxorange
3 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Salaten

Først skal du fjerne ribberne fra grønkålen og rive bladene i mindre stykker. Guleroden skal skrælles og derefter skæres i grove stykker. Ligeledes skæres æblet i grove stykker.

Alle ingredienserne, inklusive grønkål, gulerod og æblestykker, skal placeres i en foodprocessor sammen med olie, eddike, salt og peber. Kør blandingen, indtil den har opnået en konsistens, der minder om couscous. Efter at blandingen er færdig, smag til med passende mængder salt, peber og æbleeddike.

Hvis du ikke har adgang til en foodprocessor, kan du alternativt hakke hver ingrediens meget fint individuelt ved hjælp af en skarp kniv.

Anret den færdige salat i en skål og server.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps