Skær 0,5cm af enderne af og skræl de hvide asparges grundigt. Kog en gryde (der kan rumme de hele asparges) med vand op og kom godt med salt i. Kog aspargesene hele i 3-7min. alt efter tykkelse, stik en kniv i eller skær et stykke af – de skal være akkurat møre. Aspargesene kan i stedet for kogning, også steges på en stor solid pande i olivenolie, til de er gyldne og møre på alle sider, stegningen giver en ekstra intens smag.
Kom smør i en kasserolle og varm det igennem til smørret bruser op og dufter svagt af nødder, kom salvieblade i og skru ned for blusset, steg salviebladene til de lige præcis er sprøde og træk kasserollen af blusset.
Riv Parmigiano helt fint og vend trefjerdedele af osten i de varme asparges på et fad, fordel den meget varme salviesmør over og drys med den sidste Parmigiano og friskkværnet peber. Server straks.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.