Kartoffelchips

Del opskrift

Ingredienser

Ingredienser
8 små kartofler
15 g salt
1 l smagsneutral olie

Fremgangsmåde

Skær kartoflerne i helt tynde skiver på et mandolinjern. Læg skiverne i en skål og dæk med vand. Stil dem på køl natten over.

Dræn kartoffelskiverne og kom dem i en skål. Kog 1 l vand op med ca.
15 g salt og hæld det over kartof- felskiverne. Lad dem trække, til de er klare og næsten møre. Dræn kartoflerne igen og dup dem tørre på køkkenrulle.

Opvarm olien til ca. 130-140 grader og fritér kartoffelskiverne, til de ikke bobler længere. Tag dem op af olien og læg dem på fedtsugende papir, til de er kølet af.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps