Klassiske marinerede sild

Del opskrift

Ingredienser

Sild
12 store sildefileter (6 hele sild)
Syltelage
3 dl lagereddike (evt æblecidereddike)
2 dl vand
250 g sukker
1 tsk sorte peberkorn
2 tsk sennepsfrø
2 tsk korianderfrø
12 hele nelliker
3 laurbærblade
1 lille chili
2 mindre løg
1 sylteglas på 2,5 liter

Fremgangsmåde

Udvanding af sildefilter

Du kan flå og filetere de modne sild selv eller få fiskehandleren til det. Derefter udvandes fileterne i en stor skål med iskoldt vand. Start med at skylle fileterne i det kolde vand og lad dem derefter stå i cirka 1 times tid. Dette kan gøre imens lagen til sildene koger op og bliver sat til afkøling. Lagen vil trække yderligere salt ud af fileterne, så det er derfor ikke nødvendigt at udbløde dem i længere tid end cirka en time.

Syltelage

Kom alle ingredienser til syltelagen, minus løg og chili, i en gryde, og kog det stille i 15 minutter. Når du tager gryden af blusset, tilsætter du tykke løgringe og chilien. Sæt herefter lagen til afkøling.

Kom sildene i et skoldet sylteglas, hæld den afkølede lage over, sæt det i køleskabet, og lad sildene trække i lagen i omkring 2 uger inden servering.
Det holder sig i mindst 3-4 uger, dækket af denne lage, i køleskabet.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps