Kom ribsene i en gryde med vand og kog op.
Lad vand og bær småkoge under låg i ca. 10-12 minut- ter. Sigt ribssaften igennem et bomuldsklæde, placeret i en sigte i en gryde eller i en skål.
Lad de udkogte bær ligge og dryppe væden af i klæ- det. Kom den nu sigtede ribssaft over i en ren gryde og tilsæt sukker. Kog op og lad saften koge i ca. 5 minut- ter, til sukkeret er helt opløst.
Hvis der danner sig skum på toppen, så fjern det med en ske.
Hæld saften på skoldede flasker eller glas og opbevar saften i køleskabet, hvor den kan holde sig uåbnet i op til 3 måneder. Efter åbning er holdbarheden ca. 10 dage på køl. Blandingsforhold: 1:5. Kom evt. lidt frisk citronverbena i saften ved servering.
2 kg røde ribs med stilke
2 1⁄2 l vand
500 g lyst rørsukker
Evt. citronverbenablade ved servering
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.