Kog vandet op i en tykbundet gryde. Kom risene i det kogende vand, og kog i et par minutter, imens du rører. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom både korn og den hele vaniljestang i gryden. Tilsæt mælk og bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme og under låg ca. 35 minutter. Rør i gryden med jævne mellemrum.
Sluk for blusset og lad risen trække færdig i ca. 20 minutter under låg. Kom grøden i en skål og drys sukker over (så trækker risengrøden ikke skind og sukkeret søder risalamanden). Dæk til med film og sæt på køl i minimum 3 timer eller natten over.
Bag de smuttede mandler i ovnen ved 150 grader i 6-7 minutter. De skal ikke have en ristet smag, men kun varmes godt igennem. Det gør dem nemlig ekstra sprøde. Hak mandlerne fint.
Anretning: Fjern vaniljestangen fra den afkølede grød og bland mandlerne i. Pisk fløden til let skum. Det er meget vigtigt, at den ikke overpiskes. Vend fløden forsigtigt i grøden.
Tip: Lad gerne risalamanden trække 1 time eller mere i køleskabet inden den spises… og husk mandlen!
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.