Rødkål

Del opskrift

Ingredienser

Ingredienser
1 lille økologisk rødkål (eller et halvt hvis det er stort)
1,5 dl balsamico
3 dl rødvin
Skal- og saft af 2 appelsiner
2,5 dl honning
2 laurbærblade
1 kanelstang
1 stjerne anis
5 hele allehånde
5 hele nelliker
Ca 2 spsk salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

Start med at fjerne de yderste lag af rødkålet og skær det i tynde strimler eller hak det fint, alt efter din præference.

Herefter skal kålen svitses ved høj varme i en stor gryde med lidt fedtstof i bunden (dette kan eventuelt gøres lidt ad gangen, hvis du har meget kål).

Knus stjerneanis, allehånde og nelliker i en morter. Tilsæt derefter krydderierne til kålen sammen med laurbærbladene, kanelstangen, salt, peber, rødvin, honning, balsamico, appelsinsaft og skal. Du kan tilsætte lidt andefedt, hvis du ønsker dette.

Lad kålen simre, og køl den herefter ned, inden du putter den på skoldede sylteglas.

P.S. Hvis du har brug for en pause fra gryderne i juledagene, kan du altid bestille smørrebrød fra Aamanns Deli & Takeaway HER

 

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps