Rørt rygeost med radiser, agurk og løvstikke

Del opskrift

Ingredienser

Rygeostcreme
175g Rygeost 10%
60g cremefraiche 38%
100g mayonnaise
Havsalt og friskkværnet peber
Anretning
4 skiver surdejsbrød
25g smør
1/2 agurk
1 lille bundt radiser med top
1 lille bundt purløg
1 håndfuld dildkviste
1 lille håndfuld hakkede løvstikkeblade
Citronsaft- og skal
1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Rygeostcreme

Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål i en ensartet konsistens med et piskeris eller en elpisker og smag til med salt og peber. Kom evt. cremen i en sprøjtepose.

Anretning

Steg surdejsbrødet i smør på en pande, indtil det får en gylden farve.

Agurken skæres over på langs, kernerne skrabes ud med en teske, og agurken skæres derefter i grove stykker. Agurkestykkerne vendes med lidt salt, olie og citronsaft og får lov at trække i marinaden, mens purløgene snittes fint, og løvstikken hakkes, radiserne skylles og skæres i lange, tykke stave. Bland det hele sammen.

Rygeostcremen fordeles generøst på de stegte brødskiver, hvorefter salaten med agurker, radiser og krydderurter lægges ovenpå.

Til sidst pyntes retten med masser af friske dildkviste og et strejf af revet citronskal for ekstra friskhed og smag.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps