Smelt smørret i en lille gryde ved medium varme og pisk af og til. Smørret skal bruse op og bruse ned igen. Når små mørkebrune nister kigger op igennem det fine skum, og duften er umiskendelig nøddeagtig, tages gryden af varmen og køler let af.
Hæld det klare, gyldne smørfedt fra den mørke, faste valle i bunden af gryden og hold det lunt.
Skær blomkål ud i bittesmå fine buketter og vask og slyng dem grundigt.
Rib ribsene af stilkene. Vask dem og vend dem med en spsk. sukker. Lad dem stå og trække i ca. 15 minutter. Vask, slyng og hak persillen – gerne så fint, at det støver. Rist de smuttede mandler og hak dem groft.
Varm en eller to pander op til at stege skrubberne på. Dæk bunden i hver pande med det brunede smør og steg skrubberne ved jævn, men ikke for høj varme i ca. 5 minutter på hver side. Løft dem af panden og hold dem lune, evt. i en varm ovn.
Tilsæt lidt mere brunet smør til panden og steg først blomkål og mandler i 1 minut, før kapers med lidt af deres væde og citronsaften steges kort med i panden. Til sidst svinges ribs, skalotteløg og persillen med i varmen ultrakort.
Anret skrubberne på tallerkener med pandeskyen af smør, ribs og grøntsagerne over. Server nye små kogte kartofler til.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.