Surdejsbrød med smørstegt kål og Vesterhavsost

Del opskrift

Ingredienser

Kålpesto
Et par håndfulde ribbet palmekål eller grønkål
½ dl olivenolie
½ fed hvidløg
25g ristede mandler
1 spsk citronsaft
25g ost
Stegt kål
400g kålskud, gerne én eller flere af følgende: rosenkål, palmekål, grønkål, rosenkål
1 stort fed hvidløg
1 lille skalotteløg
3 spsk. olivenolie
10g smør
1 citron
Lidt persille
Salt og friskkværnet peber
Serving
2 store æg
2 skiver surdejsbrød
4 skiver af et æble
15g ristede mandler
Tør ost – Vesterhavsost, parmasan eller lignende

Fremgangsmåde

Kålpesto

Kom alle ingredienserne til kålpestoen i en blender og blend til en grov pesto.

Stegt kål

Skyl og vask alle typer af kål og tør godt af.
H
ak herefter hvidløg og skalotteløg fint.
Steg herefter kåltyperne i olivenolie og vend derefter smør i.
Tilsæt skalotteløg, hvidløg, persille og smag til med salt, peber og citron.

Servering

Hak mandlerne groft og skær tynde skiver af æblet.
Steg de to spejlæg og skiverne af surdejsbrød i smør og olie.

Anret brødet med pestoen, skiver af æbler, spejlæg og den stegte kål.
Drys de hakkede mandler og riv masser af ost ud over det hele. SPIS!

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps