Kog honning, balsamico og timian i en gryde og kom derefter solbærrene i. Vend rundt i 15 sekunder og tag gryden af blusset. Kom solbærrene i en skål, til de skal bruges.
Pensl brødskiverne med lidt olivenolie og grill brødene på en grillpande, til de er sprøde med grillstriber på ydersiden, men stadig er bløde i midten.
Rens svampene og skær dem i store mundrette stykker. Varm en tung jernpande godt op, steg svampene ved høj varme i olivenolie og krydr med salt og peber undervejs. Når svampene har fået stegeflade og er faldet lidt sammen, tilsættes smør, skalotteløg, hvidløg og timian. Lad det stege med i ca. 1-2 minutter, tilsæt persille og smag til sidst til med citronsaft, salt og peber.
Kom cremefraichen i en skål og pisk den fast og luftig med et piskeris – det tager kun et øjeblik. Smag til med revet citronskal, salt og peber.
Fordel de ristede svampe med saften fra panden på de grillede brød, kom de syltede solbær på og form, med en ske dyppet i varmt vand, kugler af den piskede cremefraiche øverst. Drys til sidst med citrontimianskud og lidt spiselige blomster fra haven og serverstraks.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.