Syltede rødbeder

Del opskrift

Ingredienser

Syltede rødbeder
2 kg rødbeder
Lage
2 spsk salt
1,2 l lagereddike
600 g sukker
1 spsk hel allehånde
2 spsk sennepsfrø
2 spsk hel sort peber
3 laurbærblade
10 nelliker
1 stang kanel
1 stjerneanis
1 frisk rød chili
4 cm skrællet peberrod i skiver
Atamon

Fremgangsmåde

Rødbeder

Skyl rødbederne og kog dem i 40-50 minutter, til de er møre. Kog imens lagen med alle ingredienserne undtagen peberrod, i ca. 20 minutter. Kom nu rødbederne i koldt vand, gnid skindet og ender af og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Kom rødbederne i skoldede sylteglas skyllet i Atamon.

Hæld den kogende lage med krydderierne over. Du skal hælde helt op til glassets kant, da rødbederne optager noget af væsken, når de har stået lidt. Læg peberrodsskiverne øverst og luk glasset.

Opbevar glasset på køl. Holder sig i 4-5 måneder, herefter begynder rødbederne langsomt at blive brune.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps