Tomat-brødsalat: Panzanella

Del opskrift

Ingredienser

Salaten
3 skalotteløg, finthakket
4 spsk saltede kapers
2 fed hvidløg, finthakket
5 spsk god koldpresset olivenolie
3 spsk sherryeddike eller rødvinseddike
1 kg modne tomater
1 bundt basilikum
300 g daggammelt brød
havsalt og friskværnet peber

Fremgangsmåde

Salaten

Kom de finthakkede skalotteløg i en skål.
Skyl kapersene for overskydende salt, lad dem dryppe af og hak dem groft. Kom dem i skålen sammen med finthakket hvidløg, olivenolie, sherry- eddike og peber. Vend godt rundt i det hele.

Skær tomaterne i grove tern og kom dem i skålen sammen med basilikumbladene, som du har revet groft fra hinanden. Riv med hænderne eller skær brødet i grove tern og vend dem rundt i salaten. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra olie og eddike.

Lad nu brødsalaten trække i min. 10 minutter og gerne et par timer. Smag på den igen lige inden servering.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps