Skyl basilikumbladene og dup dem tørre i køkkenrulle. Kom bladene i en blender med olien og blend i et par minutter, til olien er grøn og ensartet i konsistensen. Se hvordan Adam laver urte-mayo i videoen herunder.
Opvarm olien til ca. 160 grader. Skær hvidløgsfeddene på tværs i papirstynde skiver (ca. 1 mm) på et mandolinjern. Varm olie op på en lille pande og friter hvidløgs- skiverne, til de er let gyldne – de må ikke blive mørkebrune. Tag dem op af olien med en hulske og læg dem på fedtsugende papir, til de er kølet af. Drys til sidst med fint salt.
Smør basilikum-mayonnaisen på rugbrødet. Skær tomaterne i skiver eller stykker og fordel dem på rugbrødet.
Kom dutter (evt. med en sprøjtepose) af basilikummayonnaisen på nogle af tomaterne og fordel de friterede hvidløg ovenpå. Slut af med blomster eller urter øverst
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.